*اگر زمان کافی برای مطالعه مقاله را ندارید به طور مختصر و مفید باید بگوییم که
تشک طبی پلاس صادراتی بهترین نوع تشک برای رفع کمر درد و تجربه یک خواب با کیفیت است*
تشک مناسب برای رفع کمرد درد چه ویژگی هایی دارد؟
دیسک کمر یکی از شایع ترین مسائلی است که امروزه به دلیل فعالیت های روزمره و عدم رعایت ارگونومی از قشر جوان تا سالمند جامعه را درگیر خود کرده و باعث شده افرادی که درگیر چنین مسئله ای هستند حداقل از یک خواب با کیفیت در زندگی خود بی نصیب شوند. قطعا یکی از مولفه هایی که در بالا بردن کیفیت خواب و به دنبال آن شروع یک روز با کیفیت نقش مهم و اساسی دارد تشک مناسب مطابق با آناتومی بدن و بهینه سازی محل استراحت است. در این مقاله به طور جامع اما به دور از هر گونه توضیحات اضافه، قصد داریم شما را با ویژگی های تشک خوب و مناسب برای رفع کمر درد آشنا کنیم.
قبل از ارائه ویژگی های مورد نظر باید بگوییم که در صورت داشتن جراحی در کمر، گردن، لگن یا زانو به دلیل حساسیت بالا در این امر حتما از پزشک معالج خود مشورت بگیرید چرا که انتخاب تشک مناسب با پارامترهای مختلفی تعیین می شود و نیاز است باتوجه به شرایط خاص خود حتما از راهنمایی های یک فرد متخصص ارتوپدی بهرمند گردید.
در ابتدا به طور خلاصه انواع کمر درد و علل آن را شرح می دهیم و سپس ویژگی تشک مناسب برای رفع کمر درد را بیان می کنیم.
انواع کمردرد
کمردرد می تواند به شکل های بسیار متفاوت و به دلایل متنوع گسترده ظاهر شود. برای کمک به طبقه بندی کمردرد، به طور طبیعی آن را به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می کنند.
کمردرد حاد سریعا بروز می کند و اغلب درد تیز و شدیدی دارد. در بسیاری از موارد، کمردرد حاد مستقیما با یک اتفاق خاص نظیر افتادن، چرخیدن ناشیانه بدن یا برداشتن یک جسم سنگین مرتبط است. این دردی است که معمولا از آسیب به ماهیچه ها و یا رباط ها ناشی می شود.
کمردرد مزمن سه ماه یا بیش تر طول می کشد و برخلاف تلاش برای درمان آن، پایدار است. این کمردرد می تواند شامل یک درد شدید باشد اما ممکن است به صورت یک کوفتگی عضلانی یا یک درد مبهم رخ دهد. گاهی اوقات می تواند به یک آسیب قبلی مرتبط باشد، اما اغلب دلیل واضح یا فوری ندارد.
طبقه بندی دیگری که می توان برای کمردرد ارائه داد، تقسیم آن بر اساس تاثیر بر بخش های مختلف کمر است که بدین شرح است:
درد پایین کمر
درد پایین کمر شایع ترین نوع درد کمر است. ناحیه کمری را تحت تاثیر قرار می دهد، که شامل 5 مهره پایین ال 1 تا ال 5 ستون فقرات است. درد در این ناحیه دومین دلیل رایج پس از علایم مشابه سرماخوردگی و آنفولانزا است که مردم به دکترشان مراجعه می کنند. درد پایین کمر می تواند به کشیدگی ماهیچه ای اساسی و همچنین مسائل پیچیده تری که بر اعصاب، اندام و مهره تاثیر می گذارند، مرتبط باشد. مثال هایی از علل ممکن شامل شکستگی های متراکم، پارگی یا فتق دیسک ها و باریک شدن ستون فقرات (تنگی مجرای نخاعی) باشند. پایین کمر انحناهای بیش تر و دامنه حرکتی بیشتری نسبت به بخش های دیگر کمر دارد و این مسئله آن را نسبت به آسیب های مرتبط با حرکات و وضعیت شامل وضعیت قرار گرفتن در طول خواب مستعدتر می کند.
اگر تشک شما حمایت ناکافی داشته باشد، ممکن است پایین کمر به شکل غیرطبیعی بچرخد یا خم شود. برای مثال، اگر تشک خیلی نرم است یا کهنه شده است، باسن که وزن بیش تری تحمل می کند، ممکن است عمیقا در تشک فرو رود و هم راستا با ناحیه کمری نباشد.
درد میانی کمر
درد میانی کمر کمتر از درد پایین کمر رایج است. قسمت میانی کمر معمولا به عنوان بالای ستون فقرات کمری اما زیر ستون فقرات مشخص می شود. آناتومی این ناحیه برای پیشبرد پایداری در برابر انعطاف پذیری، کاهش تمایل برای آسیب های ناشی از حرکت نسبت به بخش پایین کمر طراحی شده است. اگرچه درد میانه کمر کمتر رایج است اما می تواند هنوز به عنوان نتیجه ای از شرایط متعدد رخ دهد. فشردگی عصب، آسیب به دیسک ها، شکستگی ها و آسیب به ماهیچه ها یا رباط ها ممکن است در این ناحیه رخ دهد. درد میانی کمر می تواند همچنین ناشی از مشکلات زمینه ای جدی نظیر تومورها یا مشکلات اندامی باشد که بررسی آن توسط دکتر را با اهمیت می سازد مخصوصا اگر درکنار دیگر علایم غیرقابل توضیح رخ دهد.
کوفتگی عضلانی درد در ناحیه میانی کمر می تواند به علت وضعیت نامناسب و فقدان حمایت ستون فقرات ایجاد شود. به دلیل اینکه مدت زمانی را در وضعیت درازکش در طول خواب می گذرانیم، این مسائل هم ترازی می تواند اغلب به تشکی که از بدن حمایت کافی نمی کند و تشکی که از نقاط سنگین فرد حمایت نمی کند مرتبط باشد.
درد بالای کمر
درد بالای کمر کمتر از درد پایین کمر متداول است اما بیش از درد میانی کمر رخ می دهد. این درد روی ناحیه قفسه سینه تاثیر دارد که از پایین قفسه سینه تا پایین گردن امتداد دارد و شامل 12 مهره است که به دنده ها متصل می شوند.
همانند درد میانی کمر، کاهش انعطاف پذیری استخوان ها و ماهیچه ها در این ناحیه تنش های مبتنی بر حرکت را کمتر از پایین کمر شایع می سازد. درد بالای کمر می تواند به دلایل مشابه بخش میانی کمر رخ دهد- عصب، دیسک، ماهیچه، رابط، یا مشکلات مهره ها، اما احتمال اینکه این درد با یک مسئله جدی بالقوه مرتبط باشد بیش تر است.
درد در بالای کمر یا شانه ها همچنین می تواند به دلیل وضعیت نامناسب یا غیرحمایت کننده بدن باشد. اگر ارتفاع بالش صحیح نباشد یا اگر تشک به طور مناسب شانه ها را جا نمی دهد، ممکن است فشار زیادی را بر ناحیه قفسه سینه وارد کند و خطر درد بالای کمر را افزایش می دهد.
کمردرد اغلب به این دلیل رخ می دهد که گاهی مفاصل، عضلات، دیسک ها واعصاب نخاعی شما به درستی با هم جفت نمی شوند و حرکت می کنند. دکتر می تواند این مورد را بررسی کند.
اگر دکتر شما این را ذکر کرد، بافت نرم بین دیسک های مفاصل شما بیرون زده است که معمولا به دلیل ساییدگی و پارگی ایجاد می شود. دیسک های فتق شده می توانند موجب درد در پایین کمر یا لگن شما شوند زیرا اعصاب در فشار هستند.
در این حالت، دیسک ها بیرون زده اند، یا برآمده اند اما نه به اندازه دیسک های فتق شده. شما معمولا این علایم را ندارید، اگر به ریشه عصب فشار آورید آن را حس خواهید کرد.
دیسک ها یا ضربه گیرهای بین مهره های ستون فقرات شما، منقبض یا پاره شده اند که موجب ساییدگی استخوان ها روی همدیگر می شود.
این جایی است که ستون فقرات و لگن شما به هم می رسند. حرکت زیادی ندارد اما مهم است زیرا بار بالاتنه را به پایین تنه منتقل می کند. تورم و ساییدگی غضروف مفصل می تواند پس از آسیب به دلیل آرتریت، عفونت یا حتی بارداری رخ دهد.
اگر شما این مشکل را دارید کانال نخاعتان باریک شده است که فشاری را به ستون فقرات و اعصابتان اضافه می کند. درنتیجه احتمالا پاها و شانه هایتان احساس بی حسی دارند. این مورد برای بسیاری از افراد بالای 60 سال رخ می دهد.
یک استخوان در ستون فقرات به سمت جلو و بیرون جای خود لغزیده است، که معمولا در پایین کمر است. مشابه دژنراتیو این نیز یک بیماری آرتریت است که مفاصل و رباط های نگهدارنده ستون فقرات هم راستا را تضعیف می کند.
تصادفات اتومبیل، زمین خوردن ها، رگ به رگ شدن عضلات، کشیدگی ها و شکستگی ها هم می توانند موجب درد کمر شوند. آسیب ها می توانند منجر به برخی مشکلات جسمی شوند، اما برخی می توانند به تنهایی موجب تمام دردها شوند.
شکستگی ستون فقرات می تواند ناشی از ضربه به کمر، افتادن، یا اگر پوکی استخوان دارید باشد.
آسیب به رباط ها، ماهیچه ها و تاندون هایی که از ستون فقرات و مفاصل آن حمایت می کنند می تواند منجر به درد کمر شود که اغلب زمانی رخ می دهد که شما چیزی را برمی دارید و هم زمان می چرخید. همچنین می تواند به علت تصادفات ماشین و آسیب های ورزشی رخ دهد.
زمانی که ماهیچه ها و تاندون ها در بخش پایین کمرتان پاره می شوند شما به اسپاسم مبتلا می شوید. معمولا زمانی رخ می دهند که شما در حال ورزش کردن هستید.
درد کمر می تواند با کارهایی که در زندگی روزمره انجام می دهید یا انجام نمی دهید رخ دهد، نظیر:
خمیده بودن در پشت میزتان
برداشتن اجسام سنگین
اضافه وزن داشتن
ورزش نکردن
سیگار کشیدن
پوشیدن کفش پاشنه بلند
قدرت احساسات را در ایجاد درد دست کم نگیرید. استرس می تواند منجر به تنش ماهیچه ها در کمر شود و افسردگی و اضطراب ممکن است احساس درد را حتی بدتر کند.
این یک بیماری مفاصل است که موجب کوفتگی عضلانی، تورم و التهاب می شود.
این نوع از آرتریت زمانی رخ می دهد که غضروف ها و استخوان هایتان می شکنند، این اغلب افراد را بعد از سن میانسالی تحت تاثیر قرار می دهد.
این یک نوع از آرتریت است که مفاصل و رباط هایتان را در طول ستون فقرات تحت تاثیر قرار می دهد.
این معمولا چیزی است که شما در زمان تولد دارید. اگر درد وجود داشته باشد، معمولا در میانه زندگی آغاز می شود.
زمانی که باردار هستید وزن شما زیاد می شود که می تواند باعث کشیدگی کمر شما شود.
در موارد نادر، شما می توانید آن ها را در کمرتان ببینید. آن ها معمولا توسط سرطانی که از جایی دیگر در بدنتان آغاز شده پخش می شوند.
سنگ های کلیه و عفونت ها
اندومتریوز، تجمع بافت رحم در بیرون از رحم
استئومیلیت یا دیسکیت، عفونت ها در استخوان ها و دیسک های ستون فقرات
فیبرومیالژیا، بیماری که موجب درد عضلانی گسترده می شود
بسته به علت درد شما، درمانتان می تواند شامل تغییر سبک زندگی، دارو، یا احتمالا جراحی باشد. اگر در کمرتان حس سلامتی ندارید با پزشکتان صحبت کنید. آن ها می توانند به شما کمک کنند علت آسیب را کشف کنید و کمک می کنند شما احساس بهتری داشته باشید.
وضعیت خوابیدن می تواند تاثیر مستقیمی بر درد کمر داشته باشد. هر وضعیت خوابی مجموعه منحصر بفردی از نقاط فشار و نواحی را ایجاد می کند و این دلیل این است که چرا داشتن یک تشک طبی مناسب متناسب با وضعیت خواب شما، بخش مهمی از پیشگیری و کاهش درد کمر است. بیایید وضعیت خوابیدن و تاثیر آن بر کمر درد را نیز بررسی کنیم.
افرادی که به پشت می خوابند
افرادی که به پشت می خوابند تمایل دارند که جدی ترین نقاط فشار را در اطراف نواحی کمری داشته باشند. اگر تشک خیلی نرم باشد، وزن شکم موجب می شود که این ناحیه از هم راستایی با پشت و لگن خارج شود. اگر تشک خیلی سفت باشد، انحنای طبیعی ستون فقرات در ناحیه کمری را تامین نمی کند. به این دلیل، تشک متوسط معمولا برای کسانی که به پشت می خوابند بهتر عمل می کند. کسانی که به پهلو می خوابند در شانه ها و لگن نواحی با بالاترین فشار را دارند. تشک باید به اندازه کافی هم تراز باشد تا ضربات نقاط فشار را بگیرد اما آنقدر نرم نباشد که به آنها اجازه دهد عمیقا در تخت فرو روند تا از راستای بدن خارج شوند. همچنین گفتنی است اگر به پشت بخوابید و از بالش استاندارد استفاده کنید، قطعا حداقل فشار بر پشت و کمر شما وارد می شود، مگر اینکه تشک شما با فرورفتگی زیاد و نرمی بیش از حد استاندارد، نتواند حمایت لازم را از ستون فقرات داشته باشد. بیش تر کسانی که به پهلو می خوابند از یک تشک متوسط بهتر نتیجه می گیرند
افرادی که به شکم می خوابند
افرادی که به شکم می خوابند، نقاط فشاری مشخصی در ناحیه کمری و اطراف گردن دارند. اگر بالش آن ها خیلی بلند است، می تواند خمیدگی بیش از حد در گردن و بالای کمر ایجاد کند. اگر تشک نرم است، ناحیه لگن می تواند بیش از حد فرو رود و بدن شکل یو می گیرد که بر ستوان فقرات و همچنین ماهیچه ها و رباط ها در پایین کمر فشار می آورد. در نتیجه، کسانی که به شکم می خوابند اگر از یک بالش نازک استفاده کنند و یک تشک سفت داشته باشند درد کمر کمتری خواهند داشت. وزن بدن همراه با وضعیت خوابیدن یک فاکتور مهم در نظر گرفته می شود. افرادی که وزن بیشتری دارند بیش تر در تشک فرو می روند، خطر ناهماهنگی در بخش های سنگین تر بدن را در تمام وضعیت های خواب تشدید می کند. افرادی با وزن بدنی بالاتر از حد متوسط معمولا نیاز به تشک سفت تری از کسانی که وزن متوسط دارند و در همان وضعیت می خوابند دارند
همچنین به طور مشابه، افرادی که وزن کمتر دارند کمتر مستعد فرورفتن در تخت هستند و می توانند روی تشک نرم تر، هم ترازتر بدون همان خطرات بیرون رفتن از راستای بدن بخوابند. در واقع، برای گرفتن حمایتی که آن ها نیاز دارند، افراد با وزن سبک تر عموما نسبت به افراد با وزن متوسط در همان وضعیت خواب نیاز به تشک نرم تری دارند.
دراین مدل خوابیدن احتمال این که کمر درد شما ناشی از بالش غیر استاندارد باشد بیشتر است. چراکه در این حالت، مانند حالت اول، فشار وارد شده از تشک در کمترین حالت است، اما اگر از بالش ضخیم و غیر طبی استفاده کنید، تراز ستون فقرات از بین می رود و می توان درد کمر یا دیسک کمر شما را تشدید کند. البته تشک خیلی سفت و یا خیلی نرم در این حالت اصلا پیشنهاد نمی شود. تشک های طبی ملایم با سفتی متوسط بهترین گزینه هستند.
افرادی که به بغل می خوابند
اگر شما به خوابیدن به بغل در حالی که دست و پایتان مستقیم در جلوی شما قرار دارد ، علاقه دارید ، احتمالا تشک نرم تری احتیاج دارید. به دلیل اینکه افرادی که به بغل می خوابند ، فشار بیشتری را به یک سمت بدن وارد می کنند ، یک تشک نرم تر به طور خاص به این منظور طراحی شده تا فشار وارده بر شانه ها و پهلو ها را به پایین ترین حد ممکن کاهش دهد، تا در طول شب کمتر بچرخید.
اگر دقت کنید وقتی به پهلو می خوابید، نقاط تماس بدن بر روی تشک، تیز تر و کمتر می شود. قطعا در این حالت نیاز است که بدن بیشتر در تشک مورد نظر فرو رود تا تراز و فشار متوازن شود. در این حالت بهترین تشک برای کمر درد شما، مدل های نرم تر تشک طبی هستند
افرادی که در وضعیت جنینی می خوابند
چهل و یک درصد بزرگسالان در وضعیت جنینی می خوابند به این صورت که شما روی یک سمتتان هستید و مثل یک توپ حلقه زده اید.
برطبق گفته ی محققان وضعیت جنینی روی سمت چپ بهترین حالت برای زنان باردار (زیرا گردش خون را بهبود می بخشد) و خرخر کردن است. محققان هشدار می دهد که" خوابیدن در وضعیت جنینی در حالی که خیلی سخت حلقه زده اید ممکن است تنفس را برای دیافراگم شما سخت کند.
افرادی که در وضعیت ستاره ماهی می خوابند
وضعیت ستاره ماهی ، وضعیت خیلی معروفی است، در این مدل خوابیدن به احتمال زیاد شما به پشت می خوابید و دست ها و پاهای شما به سمت بیرون کشیده شده است. شما جمع شده نیستید و فضای زیادی برای یک خواب شبانه عالی دارید. هنگامی که شما در حالت ستاره ماهی به پشت خوابیده اید، تشک سفت بهترین انتخاب برای شما است زیرا از کل بدنتان حمایت می کند.
کدام وضعیت خوابیدن برای درد پایین کمر بهتر است؟
افراد با درد پایین کمر اغلب زمانی که به پهلو می خوابند و زانوهایشان به طور جزئی خم است اغلب بیش ترین تسکین را دارند. قرار دادن یک بالش بین زانوهایتان همچنین می تواند این وضعیت را راحت تر کند به طوری که بالش با اندازه صحیح هم راستایی صحیح ستون فقرات و لگن را پیش می برد. بالش هایی که در زیر زانوها یا در بخش کوچکی از کمر قرار داده می شوند همچنین می توانند به افرادی که خوابیدن به پشت را ترجیح می دهند کمک کنند، در حالیکه کسانی که به شکم می خوابند با استفاده از یک بالش نازک برای سرشان و بالشی با حمایت بیش تر برای زیر شکم و لگن تسکین یابند.
چه وضعیت خوابی برای درد بالای کمر بهتر است؟
اگر از درد بالای کمر رنج می برید، خوابیدن به پهلو یا پشت بهتر است زیرا خوابیدن روی معده موجب تنش شدید در شانه ها و گردن می شود. کسانی که به پهلو می خوابند همچنین درد بالای کمر و شانه ها را اگر تشکشان کاهش فشار ناکافی داشته باشد را ممکن است تجربه کنند، زیرا این وضعیت می تواند موجب گرفتگی این نواحی شود و آنجا که شانه هایتان به تخت فشار می آورد نقاط فشار و تنش ایجاد می شود. صرف نظر از وضعیت خوابتان، انتخاب یک بالش مناسب همچنین یک فاکتور ضروری در کاهش درد پشت و شانه ها است.
چرا خوابیدن روی تشک طبی، برای دیسک کمر و کمر درد ضروری است؟
خواب سالم برای کسانی که در دوره بهبودی دیسک کمر و کمر درد هستند و یا کسانی که علائم درد کمر را مدیریت می کنند، بسیار ضروری است. خوابیدن روی تشک بدون استاندارد های پزشکی می تواند علائم را تشدید و خواب سالم را از شما بگیرد.
از تعریف تشک طبی بر می آید که:
تشک طبی یا تشک ارتوپدی نوعی تشک است که وظیفه پشتیبانی از مفاصل را به عهده دارد. این تشک با انعطاف پذیری بالایی که دارد برای افرادی که کمردرد مزمن یا بیماری جسمی و ناتوانی دارند بسیار مناسب است. اغلب این نوع تشک ها فنر ندارند و معمولا از جنس فوم (لاتکس یا مموری)، اسفنج یا یونولیت ساخته می شوند.
تشک طبی در واقع تشکی است که کمک می کند بدن شما هنگام خواب در طبیعی ترین حالت و کمترین فشار وارد شده به آن قرار بگیرد. تشک با فرو رفتن در نقاط فشار بدن و فرم گرفتن با شکل بدن، می تواند خط ستون فقرات را تراز کرده و از فشار به آن جلوگیری کند. این کار به کاهش درد در بدن کمک زیادی می کند، البته دیسک و میزان آسیب افراد می تواند مختلف باشد. آسیب دیسک در ناحیه کمر، آسیب دیسک در انتهایی ترین مهره های کمر در پایین، آسیب دیسک درست زیر جمجمه در مهره های گردن و در نهایت، فتق دیسک در ناحیه پشت قفسه سینه می تواند جدی ترین آسیب ها باشد زیرا به اندام های حیاتی شما مرتبط است.
مزایای تشک طبی برای افرادی که کمر درد دارند
1- درد در بدن (مفاصل، عضلات، کمر و گردن) را تسکین می دهد
2- انتقال حرکت در تشک طبی کمتر است و در صورت داشتن شریک، مزاحم خواب شما از خواب پریدگی شما نمی شود و از استرس تکان های ناگهانی و تشدید درد خلاص می شوید.
3- تشک طبی استاندارد مطابقت با شکل بدن فرم گرفته و با حمایت از ستون فقرات به واسطه توزیع فشار در کل بدن، راحتی نشیمنگاه را تضمین کرده، نیاز به حرکت را کمتر و سرعت بهبودی کمر را بالاتر می برد.
4- تشک و بالش طبی، ستون فقرات و گردن را تراز می کند و مراحل ترمیم کمر درد را تسریع می کند.
5- حفظ سلامت و استایل بدن در طولانی مدت و عدم گودی و برآمدگی کمر و شانه ها
6- تشک های استاندارد با سیستم گردش هوای بهینه، مانع تغییر دما و تعریق و در نهایت لزوم جابجایی شما می شود و با حرکت کمتر، مراحل ترمیم کمر تسریع می شود
7- تشک طبی با بهبود گردش خون، سرعت انتقال مواد لازم برای ترمیم و بهبود نقاط آسیب دیده کمر را بالا می برد.
و بعلاوه تشک های طبی با کیفیت، ضد حساسیت هستند و لازم نیست استرس خارش ها و درد های پوستی و حرکت های اضافی را داشته باشید.
تشک سفت یا نرم برای کمردرد بهتر است؟
بسیاری از مردم اعتقاد دارند که تشک سفت برای کمردرد بهتر است، اما افراد با کمردرد باید مشابه تمام کسانی که می خوابند، باید تشک مستحکمی انتخاب کنند که برای وزنشان مناسب است و نه خیلی نرم باشد ونه خیلی سفت. افراد با وزن کمتر از پوند نیاز به تشک نسبتا نرم یا حتی نرم دارند، درحالیکه افراد سنگین وزن معمولا تشک های نسبتا سفت یا سفت را ترجیح می دهند.
علی رغم تفاوت در سفتی بیرونی، احساس درونی باید کاملا مشابه شیوه ای باشد تشک زیر وزن فشرده می شود. تشک مناسب به اندازه ای سفت است که حمایت کند و درحالیکه به اندازه کافی نرم است که مانع رنج و دردها شود. برای افرادی که عادت دارند روی تشک خیلی نرم بخوابند، انتخاب تشک با مشخصه کاهش فشار می تواند به آن ها در تنظیم سطح صحیح تشک کمک کند
درجه سختی مناسب برای کمردرد
سفتی یکی دیگر از عوامل مهم در انتخاب تشک است، به خصوص اگر از کمردرد رنج می برید. اگر درجه سختی برای نیازهای فیزیکی شما بسیار نرم باشد، بدن شما بیش از حد عمیق در تشک فرو می رود. ستون فقرات شما به موقعیتی غیرطبیعی هل داده می شود و توخالی شکل می گیرد. مهره های کمر و ستون فقرات گردنی شما تحت فشار زیادی هستند. این مشکل همچنین زمانی به وجود می آید که تشک شما به دلیل کهولت سن دچار افتادگی شود. بنابراین توصیه می کنیم برای جلوگیری از مشکلات کمر هر 8 سال یکبار تشک را تعویض کنید.
اگر از کمردرد رنج می برید، باید هنگام خرید تشک دقت کنید که نه خیلی سفت باشد و نه خیلی نرم. حمایت کافی مهم است. بررسی ما به شما راهنمای تقریبی در مورد اینکه چه درجه ای از استحکام تشک برای وزن بدن مناسب است به شما می دهد. لطفا توجه داشته باشید که درجه سختی استاندارد نیست. بنابراین اطلاعات مربوط به تشک ما است، اما ممکن است با تولید کنندگان دیگر متفاوت باشد.